wtorek, 19 marca, 2024

Na rybę do Serocka

Serock to niezwykle malownicza, atrakcyjna turystycznie miejscowość nad Narwią, oddalona o pół godziny jazdy z Warszawy. Właśnie tu mieszczą się dwie znane i popularne restauracje, bardzo chętnie odwiedzane przez wszystkich miłośników ryb.

Restauracja Złoty Lin działa już od ponad 40 lat i w tym czasie dochowała się wiernej rzeszy fanów. Największym uznaniem cieszą się tu przede wszystkim liny, okonie oraz sandacze, specjalnością są ryby zapiekane w śmietanie. Wewnątrz lokalu na gości czeka 80 miejsc, latem czynny jest tu też ogródek. Atmosfera jest bardzo swobodna, można tu przybyć zarówno na szybki posiłek jak i uroczystą kolację.

Na drugim końcu Serocka znajduje się Zajazd pod Złotym Okoniem, lokal konkurencyjny ale również serwujący niezwykle smaczne dania. Powstała na bazie rodzinnego sklepu rybnego smażalnia ryb a następnie restauracja, działa już od 20 lat i oprócz ryb serwuje dania kuchni staropolskiej, oparte na naturalnych składnikach.

Warto wiedzieć, iż w obu restauracjach, zwłaszcza latem, ze względu na liczbę gości czas oczekiwania na danie może się wydłużyć. Pomimo konkurencji oba lokale mają swoich gorliwych sympatyków którzy, obstają przy swoich preferencjach, naszym zdaniem obie restauracje są warte polecenia, gdyż mało gdzie w okolicy Warszawy serwowane są równie smaczne ryby.

Może Cię również zainteresować

Bądź na bieżąco

5,032FaniLubię
0ObserwującyObserwuj
0ObserwującyObserwuj

Najnowsze